Destinationer

Barcelona

Stad, strand och hav - i Barcelona finns allt. 

Du blir hänförd av Barcelona som är ​​Kataloniens huvudstad. Barcelona har en berusande puls, massor av energi och man är omgiven av historia och nutid dygnet runt. Staden är som en magnet för allt som är livsglädje och progressivt i det spanska samhället, en avantgardestad som utgör själva kärnan av spanskt entreprenörskap, konstnärlighet, nattliv och politisk dynamik. 

Med sin 2000 år gamla historia har Barcelona en spännande blandning av romerska ruiner, gotiska palats och många Art Nouveau-byggnader. Det är Spaniens näst största stad och har en av landets viktigaste hamnar med massor av import och export. 

Barcelona är huvudstaden i Katalonien, som har sitt eget språk, flagga och regering. På söndagar och helgdagar dansas den katalanska frihetsdansen Sardana. Den kan man tillexempel få uppleva på torget framför Catedral de la Santa Cruz, Santa Eulàlia och på Plaça de Catalunya. Man kan också bara promenera längs La Rambla där det alltid händer något, såväl dagtid som nattetid. Därintill ligger den enorma matmarknaden. Promenera längs hamnpromenaden i de små gränderna, eller på de breda boulevarderna. Ät tapas och drick ett glas vin, sitt på Placa de Catalunya och titta på allt liv runtomkring där barn spelar fotboll eller lyssna på musiken.

På Passeig de Gracia, som är en av de stora boulevarderna som utstrålar från Placa de Catalunya ligger fashionabla affärer, gallerier och lyxhotell.

Men Barcelonas själ finner man bäst på La Rambla, stadens livsnerv med gatukonstnärer, små mataffärer och en marknadsplats med allt från akvariefiskar till antikviteter. Denna boulevard sträcker sig från den stora Plaça de Catalunya och delar den gamla stadsdelen i två delar.

Stadens gotiska kvarter Barri Gotic öster om La Rambla är en unik samling av medeltida byggnader som ligger vid foten av domkyrkan. Stadsdelen reser sig som ett berg av solida stenpalats omgivna av smala och slingrande labyrintgator. Fasaderna i tättbefolkade Barri Gotic är dekorerade med överdimensionerade smideslampor och har balkonger där tvätten fladdrar i vinden och kanariefåglar som kvittrar från små burar. Barri Gotic är en av Europas bäst bevarade medeltida stadsdelar. När du går på äventyr där är en del av charmen att leta sig genom de smala gatorna för att plötsligt hamna på en vacker plats där äventyret fortsätter på nya gator med modebutiker, trendiga kaféer, tapasbarer eller små guldklimpar till restauranger.

"El Born" heter området strax öster om det gotiska området och det har liknande stämning och atmosfär. Vi tittar bara på bostäder i dessa två nämnda stadsdelar. 

En aktiv semester är också en möjlighet i Barcelona som har ett unikt läge vid Medelhavet. Man upptäcker snabbt att det inte är långt upp till 3000 meter höga bergstopparna i Pyrenéerna. Detta gör det också möjligt att låta passioner som skidåkning, klättring och vandring finnas med på din semester i Barcelona, beroende på vilken årstid du väljer. Som kontrast till storstadslivet finns det även friluftsmöjligheter, och underbart nog finns det många intressanta turer ut från Barcelona. 

Vi backar inte för större renoveringsobjekt så länge läget och fastigheten är bra i övrigt. 

Bli delägare av fem utsökta semesterhem

21-5 lägenhet i Barcelona

Till salu just nu

Se om det är en förening som är öppen för försäljning just nu som matchar er familjs drömmar och behov

› Öppna ägarföreningar

Kontakta oss i 21-5, vi hjälper dig att uppfylla dina semesterhemsdrömmar.

Skriv till info@21-5.se eller ring på 072-7000 337