Destinationer

Chamonix

Alpernas pärla. Både sommar och vinter är det praktfullt här. Chamonix är destinationen som har den brantaste kurvan på vår ”vi-gillar-den-bättre-och-bättre-för-varje-gång-vi-är-här”-skala. Chamonix kryper helt enkelt in under skinnet på en sakta men säkert. 

Chamonix är en av världens absolut bästa sommar/vinterdestinationer där man året om kan hitta något nytt att utforska. Staden ligger vid foten av Mont Blanc, i nordvästra delen av de franska Alperna och här hölls den första vinterolympiaden år 1924. 

Staden Chamonix ligger i mitten av den 15 km långa dalen med samma namn, som löper från Les Houches i söder till Argentiere i norr. Det finns fem olika skidområden i dalen, varav två är sammankopplade. Det är lätt att ta sig mellan de olika områdena med gratis skidbuss eller bil.

Här finns alla slags utmaningar för den erfarne och några av Europas bästa offpiståk, inklusive världens längsta offpist Vallée Blanche på över 20 km med en drop på cirka 2700 meter. Turen kan i bra väder avnjutas även av vanliga skidåkare, dock rekommenderas det att man har en guide med sig. 

Det finns även gott om skidåkning på preparerade pister för de mindre erfarna. Chamonix är helt enkelt ett mecka för skidåkare på alla nivåer. 

Dock är det få som vet att det faktiskt är fler turister i staden på sommaren än på vintern. På sommaren är staden en tummelplats för klättrare, bergsvandrare, mountainbike-entusiaster, paragliders och andra glada friluftsmänniskor.

Staden är året om fylld med turister i sportutrustning och även om man inte utövar hissnande sporter kan man väl se sån ut. Men man behöver såklart inte vara en extremsportsentusiast för att vara här och må gott.

Sommartid finns både vattenland, golfbana och många andra sommaraktiviteter. Eller så kan man nöja sig med att sitta i solen på terrassen och bara njuta av utsikten och den klara alpluften över ett glas vin.

Dalen är omgiven av höga berg vilket gör att några områden ligger i skuggan en stor del av vintern. Där köper vi inte bostäder. Vi föredrar den nordliga delen av stadskärnan och förorten Les Praz, som ligger 2 km norr om stadens centrum. 

Chamonix är en väldigt speciell plats som alla bör uppleva flera gånger. Den blir helt enkelt bättre för varje gång man är där. 

Bli delägare av fem utsökta semesterhem

21-5 chalet i Chamonix

Till salu just nu

Se om det är en förening som är öppen för försäljning just nu som matchar er familjs drömmar och behov

› Öppna ägarföreningar

Kontakta oss i 21-5, vi hjälper dig att uppfylla dina semesterhemsdrömmar.

Skriv till info@21-5.se eller ring på 072-7000 337