Destinationer

New York

New York är vald som destination eftersom staden helt enkelt har en enorm dragningskraft. Här, i ”staden som aldrig sover”, sjuder liv från hela världen samlad på ett enda ställe. För de som inte har varit i New York och undrar varför New York är ett så intressant resmål, är svaret enkelt: "Pulsen!". 

Staden har en puls som ingen annan och man kan få många, många timmar att gå bara på att strosa runt på de breda trottoarerna, titta upp på de höga skyskraporna och de många olika människorna. New York tar de flesta med storm och det är en stad som du aldrig kommer att bli färdig med. 

Vi har undersökt riktigt många lägenheter på Manhattan och det finns flera områden som kvalar in. De är alla olika och alla sin charm. Generellt sett så vill vi ha en stor, välskött fastighet där det finns många lägenheter, läckra gemensamma faciliteter och den ska ligga nära lokal shopping i ett bra område. Det är trevligt när fastigheten har en portvakt som inte bara håller ögonen på vem som kommer in i fastigheten, utan en som man också kan vända sig till när du behöver hjälp eller en vill ha en taxi.

Vi hänvisas således till de större fastigheterna och det finns lyckligtvis många av dem på Manhattan. Vi backar inte för renoveringsobjekt om alla andra parametrar är rätt och om vi ser att vi kan få lägenheten iordninggjord inom budgeten. Dock visar vår erfarenhet av ombyggnationer av lägenheter i New York att det blir mycket höga omkostnader förutom det faktiska arbetet. Därför föredrar vi lägenheter som är i det närmaste inflyttningsklara. 

Som marknaden är nu i New York kan det dessutom vara fördelaktigt att köpa in sig i en fastighet under uppbyggnad eller som håller på att bli en ägarförening. Här får man oftast mer för pengarna. Nackdelen är att det kan ta längre tid innan man får tillträde, men sedan är priset gynnsammare.

Även om många som funderat på att köpa lägenhet i New York inte på förhand prioriterat utemiljön, takterrasser eller liknande så har vi upplevt att möjligheten att komma ut förgyller vistelsen där. Särskilt på sommaren är det trevligt att kunna dra sig tillbaka från stadens puls och samtidigt få litet luft. 

Vi har köpt lägenheter i Midtown West och Hells Kitchen, alla nära Central Park, som vi är riktigt glada för å våra familjers vägnar. Vi har nyligen köpt en lägenhet i East Village som vi också är helt förälskade i. Atmosfären i ett kvarter kan förändras mycket på bara några få "blocks", därför går vi mycket i området när vi köper lägenheter så vi får uppleva hela området runtomkring. 

Bli delägare av fem utsökta semesterhem

Utsikten från en av våra 21-5 lägenheters gemensamma takterass

Till salu just nu

Se om det är en förening som är öppen för försäljning just nu som matchar er familjs drömmar och behov

› Öppna ägarföreningar

Kontakta oss i 21-5, vi hjälper dig att uppfylla dina semesterhemsdrömmar.

Skriv till info@21-5.se eller ring på 072-7000 337