Destinationer

Paris

Städernas stad – här tar upplevelserna aldrig slut

Paris är ett av de naturligaste valen av destinationer, många älskar att tillbringa en längre weekend eller mer i städernas stad. Du kommer aldrig att bli trött på Paris. När du har sett och upplevt de vanliga sevärdheterna så väntar upplevelser nog för en livstid. Man kan inte undgå att känna historiens vingslag bland alla monument. I konstnärernas Paris kan en svensk vandra på samma gator som Zorn och Carl Larsson och känna samma hänförelse som de. 

Atmosfären och romantiken i Paris tröttnar man aldrig på. Vistelsen förgylls dock om man har med sig några meningar artighetsfranska i bagaget, sîl vous plait, bonjour madame, merci beaucoup... Det uppskattas av lokalbefolkningen, som ogärna öppnar på engelska.

Lägenheten skall vara i en klassisk fastighet, gärna med franska balkonger i smidesjärn och det får gärna vara fiskbensparkett, högt i tak och originalstuckatur.

"Rive Gauche" är namnet på den vänstra sidan av Seine (i flodens riktning – det vill säga söder om Seine) och här hittar vi latinkvarteren - ett traditionellt turistområde. Hit söker man sig om man vill leva som turist men det är inte här man upplever det mer äkta franska Paris. Det gör man bättre i Maraiskvarteren som vi har fallit pladask för. Marais ligger på andra sidan Seine.

Här bor de välbärgade och chicka parisarna och här ligger några riktigt trevliga kvarter med kaféer och restauranger.

Lägenheten ska inte ligga på tredje bakgården, det får gärna vara en trädgård eller något annat fint att titta på när man tittar ut genom fönstret. Den ska vara på en lugn gata och inte på en bullrig boulevard. Känslan kan växla från en gata till en annan så vi vill gärna hitta vår lägenhet på en plats där man kan gå rätt ner på gatan eller runt hörnet och besöka ett café, restaurang och t.ex. ett mysigt bageri. Bostaden ska ligga i en fastighet som har allt i ordning och där det inte beräknas finnas större kostnader för renoveringar under de kommande åren. 

Upplevelsen av att få vistas i Paris med en egen lägenhet som bas är väldigt speciell.

Bli delägare av fem utsökta semesterhem

Från en 21-5 lägenhet i Paris. Eiffeltornet anas i bakgrunden - mer Paris kan det knappast bli

Till salu just nu

Se om det är en förening som är öppen för försäljning just nu som matchar er familjs drömmar och behov

› Öppna ägarföreningar

Kontakta oss i 21-5, vi hjälper dig att uppfylla dina semesterhemsdrömmar.

Skriv till info@21-5.se eller ring på 072-7000 337