Destinationer

Toscana

Lugn, ro, dofter, smakupplevelser och vackra landskap. 

Toscana är vald som destination då många av oss svenskar älskar att semestra i området. I Toscana kan man varva ner och njuta av "la dolce vita". Toskanerna är gästvänliga och tillmötesgående, vilket man allra mest upplever på de små restaurangerna utan menyer, där värden serverar dagens vällagade rätter med stor kärlek till maten och till de som äter den. 

Toscana är vansinnigt vackert. Här finns mjuka kullar, cypresser, olivlundar, vinrankor, berg och en kuststräcka som enkelt får ner kropp och själ i varv. Allt både smakar och doftar mer i Toscana och livar upp alla sinnen. Utöver natur- och gastronomiupplevelser så finns det ett oändligt utbud av kulturella upplevelser. Även om de flesta som besöker Toscana gör det på våren, sommaren eller hösten så är vintern inte en dålig tid att vara där, klimatet är ju betydligt mildare än i Sverige. 

I Toscana hittar vi riktiga toskanska landvillor. Det vi söker kan både vara ett stenhus eller en ”villa”, med putsat färgat murbruk eller med målade fasader. Det ska finnas en pool och en bra ytor ute, skyddade från insyn, då man ägnar så stor del av tiden utomhus i Toscana. Det ska finnas utsikt över kullarna på denna lugna plats, där det enda som ”väsnas” är fåglar och ibland någon åsna som hörs från gårdarna i fjärran.

Det finns många åsikter om var "det riktiga Toscana" är. Som vi upplever det så har området söder om Florens, av många betraktat som ”the place to be”, blivit alltför turistigt. Ett stort antal har köpt bostad eller semestrar där.

Vi letar därför lite mer västerut, närmare kusten. Här är det fortfarande möjligt att hitta mindre städer som ännu inte lider av alltför många turister och därmed har kvar sin genuina charm. Vi kikar även på området närmare kring Florens. 

Vi vill finna fastigheter som ligger inom gång- eller cykelavstånd från en mysig ort. Det ska inte vara nödvändigt att starta bilen för att hämta upp nybakt färskt bröd eller besöka en av de mysiga lokala restaurangerna. Vi tänker även hitta en lokal kock/matmamma som vid önskemål kan komma till huset och tillaga en stor äkta italiensk familjemiddag, för eller tillsammans med föreningens familjer.

Det är inte lätt att hitta en färdig fastighet som innehåller precis det vi önskar. Det är nästan alltid en eller flera parametrar som inte är helt som de ska vara. Det är därför sannolikt att vi slutligen landar i ett renoveringsobjekt med det helt rätta läget, där vi skapar de perfekta ramarna för sköna semestrar.

Vi har många gånger nu med fina resultat byggt om och till, samt renoverat med lokala hantverkare. Så om vi finner rätt bostad att rusta upp så har vi redan teamet redo. 

Några gånger har vi också köpt en tomt där vi uppför en helt ny villa i gammal stil till föreningen. 

Vi undersöker löpande potentiella bostäder men det slutliga urvalet kommer att ske först när föreningen har bildats och vi tar avstamp för att hitta den rätta toskanska villan.

Bli delägare av fem utsökta semesterhem

21-5 villa med pool i Toscana

Till salu just nu

Se om det är en förening som är öppen för försäljning just nu som matchar er familjs drömmar och behov

› Öppna ägarföreningar

Kontakta oss i 21-5, vi hjälper dig att uppfylla dina semesterhemsdrömmar.

Skriv till info@21-5.se eller ring på 072-7000 337